Grønt

Ægte hjemmelavet guacamole fra Mexico

Giv din steak, dit pitabrød, din burger eller dine ovenstegte kartofler et ægte mexicansk pift med lækker hjemmelavet guacamole.
af Redaktionen / Foto: Anders Schønnemann20.07.2015

Hjemmelavet guacamole stammer fra Mexico, hvor den er en fast del af hverdagsretter som tortilla, tacos og quesadillas, men den skønne dip har også erobret resten af verden, og i dag bliver den også brugs til at give en steak eller en helt almindelig burger et spicy tvist. Vi elsker den især, fordi den indeholder avocado, som er en skøn fyldig frugt, der giver en cremet konsistens og er det perfekte match til stærk chili.

Ægte mexicansk hjemmelavet guacamole: Opskrift

Antal personer: 6
Tilberedning: 10 minutter

  • 5 modne avocadoer (Se, hvordan du tjekker, om en avocado er moden i videoen i bunden)
  • 2 limefrugter
  • 1 salatløg
  • 1 håndfuld hakket koriander
  • 1 stor tomat
  • Salt
  • Evt. hakket grøn chili eller syltede jalapeño på glas

Sådan laver du ægte hjemmelavet guacamole fra Mexico:

  1. Halvér avocadoerne og brug en spiseske til at skrabe indmaden ud i en skål. (Gem stenene til senere, og kom dem i den færdige guacamole, så den holder sig frisk i længere tid).
  2. Pres de to limefrugter, og hæld straks halvdelen af saften over avocadoerne. Mos det hele grundigt sammen med en gaffel.
  3. Kom det finthakkede salatløg, tomat og koriander i skålen, og vend det i.
  4. Kom nu resten af limesaften i, smag til med salt og tilføj chili eller jalapeño efter smag og behag.
  5. Tip! Hvis du gerne vil have mere ud af din portion guacamole, kan du blande den op med cremefraiche, men derved bliver smagen blidere og mindre ”mexicansk”.

Prøv for eksempel...

Sponsoreret indhold