Kager

Amerikanske pandekager med blåbær

Her får du en nem opskrift på klassiske amerikanske pandekager! De buttede pandekager er perfekte til en særlig anledning eller bare på en søndag.
af Carsten Kyster28.02.2020

Amerikanske pandekager serveres traditionelt med blåbær og ahornsirup. Så det skal disse amerikanske pandekager selvfølgelig også.

Pandekagerne serveres sædvanligvis til brunch sammen med nybagt brød, ost, marmelade og selvfølgelig røræg og sprød bacon.

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 1 spsk rørsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2½ dl kærnemælk
  • 1 æg
  • Smør til stegning

Tilbehør

  • 200 g blåbær
  • 4 spsk ahornsirup

Sådan laver du amerikanske pandekager

  1. Kom mel, sukker, bagepulver og salt i en skål, og rør det sammen.
  2. Tilsæt kærnemælken lidt ad gangen, og rør en dej uden klumper.
  3. Rør til sidst ægget i.
  4. Steg pandekagerne gyldne på begge sider i lidt smør på en blinispande med små rum specielt designet til blinis og amerikanske pandekager. Det giver flotte og ensartede pandekager. Har du ikke nogen blinispande, kan du også sagtens bage de amerikanske pandekager på en almindelige pande.
  5. Anret de amerikanske pandekager med blåbær og ahornsirup, og server dem til en dejlig brunch i godt selskab.

Sponsoreret indhold