Den traditionelle kartoffelmos er både blød og cremet, men hvis du bager mosen i ovnen, får den også en gylden og sprød overflade.
I denne opskrift på bagt kartoffelmos er der tilsat burrata, og mosen serveres desuden sammen med en ansjosdressing.
Ansjoser giver umami, som godt kan være en svær smag at finde til dressinger. Sammen med oliven og kapers er ansjoser meget salt, så det kan være en god idé at smage på dressingen, før du smager til med salt og peber, så dressingen ikke kommer til at smage for meget af salt.
Da spanierne røvede Sydamerika i 1500-tallet, blev den hjembragte skat i form af kartofler meget værd. Først nåede den Sevilla, siden Nordeuropa og endelig Asien. I dag er kartoflen den 3. mest dyrkede afgrøde efter ris og hvede - og Kina dyrker allerflest.
Det mest kartoffelspisende folk er hviderusserne, der indtager 175 kilo hver om året.
Antal: 4-6 personer
Det skal du bruge for at lave bagt kartoffelmos med burrata og ansjosdressing
Ansjosdressing:
Ansjosdressing:
TIP! Når du lader kartoflerne dampe lidt af, forsvinder en del væde, så de bedre kan suge yoghurt og smør.