Forårets første råvare skyder allerede op af jorden i april. Rabarberen er en bebuder om lyse middage med fokus på friskhed, sprødhed og sarte nuancer. Med sine store, kraftige blade og rødgrønne stængel er den nem at kende, og den sursøde smag er også helt sin egen.
Navnet rabarber er sammensat af ordet Rha, som er et 3.000 år gammelt navn for floden Volga, og barbarum, der betyder 'udenlandsk' på latin.
SE OGSÅ: Luksusgrød med rabarber og jordbærDu kan bruge rabarber til stort set alt - både i det søde og det salte køkken. Du kan lave kompot, suppe, tærte, trifli og i det her tilfælde syltetøj.
Der er egentlig ikke den store forskel på syltetøj og marmelade, men syltetøj er typisk lavet på mindre stykker frugt eller bær og er derfor en del tyndere i konsistensen. Marmelade er ofte kogt over længere tid og er tilsat det naturlige stof pektin, som giver den en tykkere, mere gelélignende konsistens.
Antal: 1 glas
Det skal du bruge for at lave rabarbersyltetøj med vanilje
SE OGSÅ: Hjemmelavet rabarberchutney