Pizza med artiskok, burrata, basilikum og sort peber
Artiskokkens middelhavsophav har gjort den til en populær ingrediens i det italienske køkken, og den egner sig især godt som topping på pizza. Du får her en opskrift på den lækreste pizza med artiskokker.
af Mikkel Karstad.9.04.2020Foto: Anders Schønnemann.
4 personer
Pizzadej
25 g gær
3 dl lunt vand
500 g hvedemel tipo 00
15 g salt
2 spsk. olivenolie
Fyld
2 store artiskokker
2 burratakugler
100 g friskrevet parmesan
½ dl olivenolie
½ potte frisk basilikum
3 g peber
5 g havsalt
Sådan laver du pizza med artiskok og burrata
Pizzadej
Opløs gæren i det lune vand i røreskål.
Tilsæt mel, salt og olivenolie, mens maskinen kører på lav hastighed, og ælt det hele sammen til en god og smidig dej på maskinen.
Ælt den grundigt igennem i 4-5 minutter, så den bliver helt smidig og sej.
Lad dejen hæve i 45-60 minutter.
Del dejen i 8 stykker på størrelse med en tennisbold, og rul den helt tyndt ud på et meldrysset bord.
Rul dejen ud i 4 helt tynde bunde på 2-3 mm's tykkelse, eller så tyndt som det nu kan lade sig gøre.
Fyld
Bræk stokken af artiskokkerne, og skær alle bladene af. Skær lidt ad gangen, så du ikke kommer til at tage for meget. Det er vigtigt, at alt det grønne kommer af, da det smager bittert.
Skrab fimrehårene ud med en spiseske, så bunden er ren.
Skær artiskokkerne ud i helt tynde skiver.
Fordel artiskokskiverne på de 4 pizzabunde.
Bræk burrataerne i mindre stykker, og fordel dem på bundene. Drys med masser af parmesan.
Bag pizzaerne én ad gangen ved 240-250° direkte på en varm bageplade i 8-10 minutter, indtil de begynder at boble op og få en gylden overflade og sprød bund og skorpe.
Tag pizzaerne ud af ovnen, dryp med lidt olivenolie, basilikum, peber og havsalt på toppen, og servér med det samme.