Tag ikke fejl af den lille nød fra det store træ. Spisekastanjer tilfører både sødme og fedme og kan som utraditionel ingrediens overraske i både salte og søde retter. I denne opskrift får du en lækker ret med en af sæsonens bedste råvarer, kastanjen. Bagte kastanjer og rørt smør med tang og estragon er den perfekte kombination og er ideel til aftensmad eller som ret til middagsselskabet. Se hele opskriften herunder!
Kastanjetræet tilhører bøgefamilien, og faktisk ved man nøjagtig, hvor de første danske kastanjetræer blev sat.
Det var i 1765, og det var den tyske forstmand Johann Georg von Langen, der satte træerne i sin plantage nord for Peter Lieps Hus i Jægersborg Dyrehave. Der står stadig et enkelt træ tilbage!
Uden skal er det forholdsvist nemt at kende forskel på hestekastanjer og ægte kastanjer, der er noget fladere, men det kan være sværere, når de er pakket ind i den tykke skal. Mens hestekastanjens skal kun har få pigge, er ægte kastanjers skal dækket af mange flere helt tynde pigge. Er du stadig i tvivl, så kig på træets blade: Ægte kastanjetræer har savtakkede blade, mens hestekastanjetræer har fingrede blade.
SE OGSÅ: Syltede kantareller med skaloteløg og fennikel
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave bagte kastanjer og rørt smør med tang og estragon
Rørt smør med tang og estragon:
Svampene er en enestående smagsgiver i de fleste salte retter, og sammen med ganske få andre ingredienser kan de hurtigt udgøre et helt måltid. Prøv denne opskrift på svampebouillon med grillet kylling, jordskok og palmekål her!