Baked beans er måske ikke noget, de fleste forbinder med en delikat ret, men den hjemmelavede udgave kan smage helt fantastisk. Pifter man den simple opskrift op med gode råvarer, er det en formidabel spise, som du sagtens kan servere for dine gæster!
Her har vi tilføjet god, frisk chorizopølse, spejlæg med cremet blomme og den altid fantastiske parmesan. Baked beans taget til helt nye højder. Prøv den overdådige kombination med opskriften her!
TIP: Sæt bønnerne i blød dagen før.
Læs også: Chili con carne en luksusversion
Antal: 4 personer
200 g tørrede hvide bønner
2 friske chorizoer
4 spsk. olivenolie
1 nip tørrede chiliflager
1 tsk. ras el hanout
1 dåse hakkede tomater
Flagesalt
Friskkværnet peber
4 æg
30 g hel parmesan
Kog bønnerne i en gryde med vand, så det dækker i 30-35 minutter. Bønnerne skal være møre, men stadig have lidt bid.
Tag gryden af varmen, men lad bønnerne stå i gryden, så de holder sig varme.
Skær chorizo ud i små tern, og steg dem ved svag varme i en lille gryde i halvdelen af olien, så fedtet smelter fra.
Tilsæt krydderier, og lad dem riste med i 30 sekunder.
Rør de hakkede tomater i, og kog det til en tæt tomatsauce i 8-10 minutter.
Tilsæt de kogte bønner, og lad dem koge med i tomatsaucen i 10-15 minutter.
Krydr med salt og peber.
Varm en pande op med resten af olien.
Spejl æggene i 2-3 minutter, til hviden har sat sig, og blommen stadig er flydende.
Krydr spejlæggene med salt og peber.
Anret baked beans på en tallerken sammen med spejlæg, og top med revet parmesan.
Prøv en fyldig, smagfuld tærte med and, hvide bønner og chorizo - så er der fuld smæk for smagen og lækre konsistenser! Find opskriften her.