Den mellemøstlige kikærtemos, hummus, er blevet en populær spise herhjemme, og den kan købes i utallige variationer. Den traditionelle version har dog blot kikærter og tahin som hovedingredienser, og selvom den er simpel, smager den helt fantastisk.
Du har sikkert spist hummus mange gange som dip til grøntsager, smørrelse i wraps eller som dressing i salat, men har du nogensinde lavet den cremede favorit selv?
Det er super nemt at lave en god, hjemmelavet hummus med kun få ingredienser og en god blender. Hvis du laver din egen hummus, er det endda en super billig dressing eller dip at mikse sammen. Prøv den traditionelle opskrift på mellemøstlig hummus med opskriften lige herunder!
Antal: 4-6 personer
500 g kogte kikærter
½ dl kogevand fra kikærterne
2 isterninger
2 spsk. tahin
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
salt
3 spsk. olivenolie
evt. ristede pinjekerner, cherrytomater og bredbladet persille
Blend kikærterne med kogevand, isterninger, tahin og hvidløg.
Blend gerne i et par minutter, eller indtil hummussen har en luftig og ensartet konsistens.
Smag til med citronsaft, salt og evt. mere tahin.
Blend igen, og stil til side.
TIP: Når man kombinerer kogevandet fra kikærterne (eller det vand, der er i dåsen) med isterninger, får man den blødeste, næsten mousselignende konsistens. Prøv det!
Anret hummus med olivenolie og evt. lidt ristede pinjekerner, cherrytomater og grofthakket bredbladet persille.