Kød og fjerkræ

OPSKRIFT | Varm oksekødssalat med kejserhatte

Prøv denne salat af svampe og syltede løg med rosastegte skiver af oksekød. Få opskriften her.
af Louisa Lorang 19.12.2016

Der sker noget med den skønne bøf, når den forsigtigt vendes med svampe og syltede løg. Det et ligesom om, at hver mundfuld bliver perfekt, når det hele er samlet som en salat.

LÆS OGSÅ: Dampet laks og quinoa-salat med mango og mynte

Varm oksekødssalat med kejserhatte

Personer: 2
Tid:
30 minutter

INGREDIENSER:

  • 200 g bananskalotter eller almindelige skalotter
  • skal af 1 økologisk citron
  • saft af 2 citroner
  • 100 g honning

Salat:

  • 200 g kejserhatte i skiver olivenolie til stegning salt 2
  • gode bøffer lidt olie til stening
  • salt og peber
  • ½ bundt bredbladet persille

Tilbehør:
groft brød

FREMGANGSMÅDE:

Pil løgene; halvér dem evt. Kom citronskal og citronsaft i en gryde sammen med honning. Lad det koge op, og kom løgene i gryden. Lad det hele simre i 4-5 minutter. Lad løgene køle en smule i lagen.

Rist imens kejserhattene i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt.

Steg bøfferne, gerne rosastegte; krydr med salt og peber, og skær dem i skiver.

Vend forsigtigt skiver af kød, svampe og løg med lidt af lagen sammen med groftplukket persille.

Anret salaten, og servér straks med groft brød til.

TIP:
Du kan sagtens bruge østershatte eller champignoner i stedet for kejserhatte.

Sponsoreret indhold