Med dampet laks og quinoa er denne salat særligt mættende. Den er en fryd for øjet og for smagsløgene, frisk og spækket med sunde næringsstoffer. Mangoen og mynten giver salaten et frisk pust og en syrlig smag, mens laksen giver den fede smag. Det akkompagneres af quinoaen, som har en let nøddeagtig smag.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Asiatisk nudel-salat med grillet tun
Salaten med dampet laks og quinoa er en sand smagssymfoni. Du får den fede smag fra laksen, og en let nøddeagtig smag fra quinoaen, mens mango og mynte er med til at give et frisk og syrligt pust. Og så er salaten mættende, nærende og fyldt med vitaminer og gode olier. Bon appetit.
Tid: 20 minutter - 4 personer
INGREDIENSER:
Quinoasalat med mango og mynte:
Dressing:
Til servering:
FREMGANGSMÅDE
Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Steg den i en 180° varm ovn i 20 minutter. Tag laksen ud, fjern skindet, og pluk laksen i mindre stykker.
Quinoasalat med mango ogmynte: Skyl og kog quinoa efter anvisningen på pakken. Lad den køle af på et stort fad. Skær mangoen i 2 dele uden om stenen. Skræl mangoen, og skær den i tern. Hak mynte fint. Bælg ærterne. Bland mango, mynte og ærter sammen med quinoa.
Dressing: Rør olie sammen med eddike og honning. Krydr med salt og peber, og vend dressingen over quinoasalaten.
Servering: Fordel laksen oven på quinoasalaten, og pynt evtuelt med skovsyre. Servér groft brød til.