Kød og fjerkræ

Grillet oksefilet med spicy grønt og nudler

Kødet er snittet lidt og penslet med chilisauce - så får din sommermad en sprød og spicy overflade
af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth.16.07.2013

Sommermad - hovedret
Bliv inspireret af det vietnamesiske køkken og giv din sommermad et spicy touch.

4 personer

Sommermad - det skal du bruge:
250 g brede risnudler
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
¼ honningmelon
600 g oksefilet eller tyksteg
2 spsk chilipasta/jam*
salt
½ agurk
¼ bundt sød basilikum
½ bundt mynte
2 forårsløg
¼ sommerkål/ spidskål
2 lime

Menu

Snack
Råt sommergrønt med asiatisk crunch og friskost

Forret
Stegte jomfruhummerkager med sød/stærk tomatsalat

Dessert
Asiatisk ravioli med sommerbær, mascarpone og sprødt myslidrys

Koriander/limedressing:
2 fed hvidløg
1 rød chili uden kerner
¼ bundt koriander
1 lime
3 spsk riseddike/hvid lagereddike
2 spsk fiskesauce
1 spsk rørsukker

Koriander/limedressing - sådan laver du den:
Hak hvidløg, chili, koriander og limeskal groft, og
blend det sammen med saften fra lime og eddike til en fin puré. Smag til med
fiskesauce og sukker, indtil der er god balance imellem stærkt og sødt.

Kød, nudler og grønt - sådan laver du det:
Læg nudlerne i blød i kogende vand i ca. 10 min., indtil de er møre, skift evt. vandet med
nyt kogende vand. Hæld nudlerne i en sigte, så vandet kan dryppe af. Skræl gulerødder og bladselleri, og snit dem i fine strimler el. skiver. Skær skallen af melonen, og snit den i tynde skiver på
mandolinjern eller med tyndskræller. Vend det sammen med koriander/limedressing, og lad det trække i 5 min.

Rids kødet let i overfladen med en skarp kniv, så chilipastaen kan trække ned i kødet. Smør derefter kødet med chilipasta, og drys med lidt salt. Steg det på en varm grill eller pande i 2 min. på hver side, kødet må godt blive lidt mørkt, det er chilipastaen, der karamelliserer. Lad det trække i 2 min. Skær kødet i skiver, eller server bøffen hel.

Pluk bladene af basilikum og mynte, og snit forårsløg og kål fint. Anret det grillede kød med marinerede grøntsager og nudler. Drys med krydderurter og forårsløg, og server med sommerkål og lime skåret i halve.

*Chilipasta kan købes hos de fleste Asiatiske/etniske købmænd.

Tip til din sommermad:
Lav også hovedretten med fisk og skaldyr, og Mariner i hoisinsauce eller ketjap manis. Du kan også lave din egen marinade af 1 knsp. tørret chilipulver, 1 spsk soja og 2 spsk flydende honning.

Sponsoreret indhold