Ribeye steak er et rigtig godt valg, hvis du skal lave en lækker gæstemiddag bestående af en god bøf med lækkert tilbehør. Se, hvordan du tilbereder din ribeye steak her og få opskriften på en lækker hovedret.
Forret til ribeye: Lækker forret med østers
Til 2 personer skal du bruge 400-500 g ribeye
Krydr kødet godt med salt og peber, og steg det på en varm pande i lidt olie, i ca. 2-3 min. på hver side, og
lad det hvile i 3 min. Anret kødet på et skærebræt med en skarp kniv, og server det med smør, hummus, grøntsager og salat.
Prøv også opskriften: Oksemørbrad i ovn med kartoffelpuré og ratatouille
Tilbehør til ribeye steak: Harissasmør, jordskokkehummus, salat og grønt
Harissasmør:
100 g blødt smør
2 tsk harissapasta
Rør det bløde smør godt sammen med harissa. Har du ikke harissa, så rør lidt chiliflager og et nip salt i smørret.
Hummus:
150 g jordskokker
1 ds. kogte kikærter
1 fed hvidløg
1-2 spsk tahin
2 tsk stødt spidskommen
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Salt
Vask og skræl jordskokkerne. Skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand. Blend dem, mens de stadig er lune, sammen med kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen, olivenolie og citronsaft til
en grov puré, og smag til med salt.
Se også videoen: Sådan tilbereder du kalveculotte
Grønt: gulerødder, agurk, rød peber, div. sprøde salater
Skær gulerødder, agurk og peberfrugter i lange strimler, og anret dem i glas. Skyl og tør salaten, og bræk den i grove stykker, som du anretter i en skål eller direkte på tallerkenerne.