Prøv disse lækre grillspyd af oksemørbrad serveret med ovnbagt ratatouille og focaccia-brød – En rigtig sommerret, der passer perfekt til grillaftener. Få opskriften her!
af Marie Melchior.20.04.2020Foto: Betina Hastoft.
6 stk
Grillspyd i marinade
700-800 g afpudset oksefilet
2 fed hvidløg
1 lille bdt. basilikum
1 lille bdt. estragon
1 lille bdt. bredbladet persille
1 spsk dijonsennep
1 spsk sherryeddike
6 spsk olivenolie
Ovnbagt ratatouille
1 aubergine (ca. 300 g)
2 courgetter (ca. 600 g)
1 rød peber
1 gul peber
500 g stilktomater
2 fed hvidløg
1 lille bdt. timian
1 bdt. basilikum
4 spsk olivenolie
Salt og peber
Focaccia-brød
25 g gær
1 spsk havsalt
2 spsk flydende honning
6 dl koldt vand
250 g fint durummel
250 g groft durummel
300 g hvedemel
Olivenolie
Havsalt
Rosmarin
Grillspyd med oksemørbrad i krydderurtemarinade serveret med ovnbagt ratatouille og focaccia
Sådan laver du grillspyd med oksemørbrad i krydderurtemarinade
Skær oksefileten i store terninger og sæt dem på spyd.
Hak hvidløgsfed og krydderurter fint. Rør dijonsennep, eddike og olivenolie i.
Læg kødspyddene i en plasticpose sammen med marinaden.
Læg posen på køl, gerne 1 døgn. Vend posen nogle gange så marinaden kommer godt ind i kødet.
Læg grillspyd på en hed grill i 3-4 min. på hver side.
Sådan laver du ovnbagt ratatouille
Skær auberginen i store terninger.
Drys køkkensalt over og lad auberginen stå og trække i en halv time med noget tungt over sig. Herefter skyl og tør auberginestykkerne.
Skær courgetter og peberfrugter i grove stykker. Læg alle grøn-sagerne i en bradepande.
Skyl stilktomaterne og læg tomat-klaserne ovenpå.
Halver hvid-løgene og fordel dem rundt i bradepanden.
Hak timian og basilikum (gem lidt basilikum til at pynte med) og drys udover sammen med olivenolie, salt og peber.
Bag det hele ved 175° i 30-40 min. Drys med basilikum lige før servering.
Sådan laver du focaccia-brød
Smuldr gæren i en stor skål. Drys salt over og tilsæt honning.
Rør vandet i. Rør til gæren er opløst.
Tilsæt de to slags durum-mel og rør med en elpisker med dejkroge.
Tilsæt hvedemel mens der røres. Dejen skal have konsistens som tyggegummi. Rør mindst 6-8 min.
Drys overfladen med lidt mel og dæk skålen til med et rent viskestykke.
Lad dejen hæve et køligt sted natten over.
For en bradepande med bagepapir. Hæld dejen ned i bradepanden og bred den ud. Lav huller i dejen med en spisepind.
Dryp med olivenolie og drys med havsalt.
Krydr med rosmarin og drys hele overfladen med groft durummel.
Bag brødet i en 200° varm ovn i 20-25 min. eller til brødet er gyldent.
Afkøl brødet på en bagerist. Skær det i lange trekanter.
Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassisk oksesteg. Find opskriften her: Gammeldags oksesteg.