Kød og fjerkræ

Timian-saltet, pocheret svinemørbrad med stegte gulerødder og brombær

Denne svinemørbrad er perfekt til en efterårs-gæstemiddag. Se hvordan du nemt laver den i denne video.
af Video: Christina Christensen, Niels Kondo2.09.2013

Slagteren i SuperBest er drevet af ambitionen om at blive kundernes foretrukne sted at handle kød og delikatesser. Det kræver et godt sortiment, en super kvalitet og en endnu bedre service.

Frilandsgris er et af SuperBests flagskibe. Grisene er født, opvokset og slagtet i Danmark. De lever et godt liv med plads til bevægelse og krølle på halen.

Læs mere her: www.superbest.dk/frilandsgris

Prøv timian-saltet, pocheret svinemørbrad af Dansk Frilandsgris med stegte gulerødder og brombær.

Timian-saltet, pocheret svinemørbrad med stegte gulerødder og brombær
Til 4 personer

Til svinemørbrad skal du bruge:
1 svinemørbrad (fx af Dansk Frilandsgris)
1 bundt frisk timian
2 spsk. salt
1 liter æblemost

Tilbehør til svinemørbrad:
20 g smør
4 gulerødder
50 g hasselnødder
100 g brombær (kan bruges fra frost)

Sådan laver du svinemørbrad:

Puds de største sener af mørbraden. Kør timian og salt på en foodprocessor eller kværn det i en morter. Gnid mørbraden i saltet og lad den trække på køl (hvis muligt så gør dette dagen inden, den steges). Sæt en pande over, steg mørbraden gylden i olie. Hæld æblemost på panden og lad din svinemørbrad simre 10 min., mens den jævnligt vendes. Din svinemørbrad kan spises varm, men er også meget velegnet kold som pålæg eller i forretter og salater.

Tilbehør til svinemørbrad:
Skrub gulerødderne rene. Steg dem cirka 10 min., hele på en pande i smør, rul dem så de steges på alle sider. Kom hasselnøddekernerne på panden efter 8 min. og lad dem riste med. Kom til sidst brombær ved og tag panden af varmen.

Serveringsforslag:
Server evt. svinemørbrad og gulerod sammen med en lille skefuld cremefraiche 18 %

Vinforslag: Gamay eller hvid jura

Se flere videoer med lækre opskrifter fra kokken Mathias Holt

Sponsoreret indhold