Kød og fjerkræ

Oksemørbrad i papaja-marinade, tomat- og løgsalsa med lime og kinaradiser med lime

Opskrifter fra Rushy Rashids kogebog 'Mit pakistanske køkken'
af Rushy Rashid. 22.05.2009

Oksemørbrad i papaja-marinade

1 kg oksemørbrad
3 små grønne kardemommekapsler
¼ papaja med skal
1 dl yoghurt
1 lime
1 løg
2 tsk salt
½ tsk peber
1 tsk paprika
1 tsk chilipulver
1 tsk hel spidskommen

Knus kardemommefrøene i en morter og fjern skallerne. Blend papaja, yoghurt, lime, løg og krydderier til en marinade. Skær oksemørbraden i skiver på ca. 2 cm. Dæk kødet med marinaden og lad det trække i mindst 30 min. Grill bøfferne 3-4 min. på hver side.

Se også: Oksemørbrad i ovn med kartoffelpure og ratatouille

TIPS
Papajaskal indeholder nogle enzymer, der er med til at mørne kødet. Der er næsten ikke det stykke seje kød, der ikke bliver bedre af en tur i en god papajamarinade.

Tomat- og løgsalsa med lime

½ rødløg
1 spsk salt
½ lime
2 store tomater
salt og peber

Skær det halve løg i skiver, drys det med 1 spsk salt og lad det trække 10-15 min. Skyl herefter saltet af. Saltet trækker noget af det skarpe og syrlige ud, så løget smager mere mildt. Halver limefrugten og grav frugtkødet ud med en teske. Skær tomaten i terninger og vend det hele sammen. Smag til med salt og peber.

Kinaradiser med lime

1 kinaradise
salt, peber og chilipulver efter smag
1 limefrugt
2 stilke frisk koriander

Riv kinaradisen på den grove side af rivejernet og vrid så meget af den stærke saft i hånden som muligt. Drys derefter den revne radise med salt, chili og peber. Afslut med friskpresset lime og et drys finthakket koriander.

TIPS
Tilbered denne salat i sidste øjeblik så den sprøde smag i radisen bevares.

SE HELE RUSHY RASHIDS PAKISTANSKE SOMMERFEST

Sponsoreret indhold