Kød og fjerkræ

Grillet flanksteak med chimichurri-pesto

Servér en lækker og mør grillet flanksteak toppet med en frisk og smagfuld chimichurri-pesto. Perfekt som hovedret til mange!
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Anders Schønnemann20.12.2016

Er du også vild med en lækker steak, så prøv denne mørre flanksteak, som gør sig bedst på en grillpande. Tilføj forårsløg og en velsmagende chimichurri-pesto, som passer perfekt til steaken.

Smag også: Flanksteak med grove fritter og hjemmelavet bearnaise

Grillet flanksteak og forårsløg med chimichurri-pesto

6 personer

Ingredienser:

Flanksteak:

  • 1 flanksteak på ca. 1 kg
  • 2 spsk. olie
  • 1 lille spsk. havsalt
  • 12 friske forårsløg
  • 50 g smør
  • salt

Chimichurri-pesto:

  • 1 lille bundt grofthakket bredbladet persille (ca. 2 dl)
  • 2 bundter frisk koriander
  • 1 tsk. tørret mynte
  • 1 frisk grøn chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • saften af en halv lime
  • ½-1 dl olivenolie

Find flere opskrifter på hjemmelavet pesto her!

Sådan laver du grillet flanksteak med chimichurri-pesto:

Flanksteak:

  1. Tænd ovnen på 200°. Smør kødet ind i olien, og læg det på en meget varm grillpande.
  2. Den skal have ca. 6-8 minutter på hver side, alt efter tykkelsen på kødstykket. Den må dog gerne være rød i midten, når den skæres i skiver.
  3. Tag kødet af, drys med salt, og lad det hvile.
  4. Læg forårsløgene på en bradepande med bagepapir, og læg skiver af smør over dem. Drys med lidt salt.
  5. Bag dem i midten af ovnen i 10-12 minutter, eller indtil de er bløde og let brankede. Tag dem ud af ovnen.

Chimichurri-pesto:

  1. Hæld alle ingredienserne i en køkkenmaskine med snittefunktion, og kør et halvt minut til blandingen er som grov pesto.
  2. Tilføj evt. lidt mere olie. Smag til med salt og peber.
  3. Skær steaken ud i skiver, og servér med pestoen og de bagte forårsløg.

Find flere gode hovedretter til mange her:

Hovedretter til nytår

Sponsoreret indhold