Påsken står for døren, og skal du servere en lækker påskefrokost, giver vi dig her nogle lækre bud på de 25 bedste påskefrokost-retter for 2022.
Glæd familien og vennerne, og vælg nogle retter, der båder ser sanselige ud, og som forkæler jeres smagsløg.
SE OGSÅ: Få mere inspiration til din påskefrokost her!
Påsken er naturligvis en fejring af Jesu opstandelse, men også en fejring af foråret. Det er en dejlig anledning til at kunne mødes med sin familie og venner og dele en frokost eller middag med.
Traditionen tro spiser vi råvarer, som hører påsken og foråret til. Æg, lam og nye sprøde danske grøntsager fylder bordet sammen med søde chokolade-påskeæg, som kan laves med eller uden alkohol.
Saml familie og venner omkring bordet, og overrask dem med både sødt og syndigt til påskefrokosten.
SE OGSÅ: Lammeculotte i ovn med stegte rapsblomster og friskost
Gå efter retter, der ikke er for besværlige at kaste sig ud i. Du kan evt. lave et par lette, hurtige småretter til forret og supplere med én hovedret.
Manger du ideer til din påskefrokost, så giver vi dig her 25 fortryllende påskefrokost-retter, som du kan begive dig ud i. Du får både forretter, hovederetter og de små retter, som er perfekte til påskebordet.
SE OGSÅ: Påskens lækreste cheesecake
Marinerede sild i tandoori med agurk, mynte og rødløg
Giv den obligatoriske sild et pift, og marinér den i tandoori i stedet for den klassiske karry - smagen er eksotisk og krydret.
Røget laks på blomkålscrene
Tilføj lidt pynt til påskebordet ved at servere laksen i små glaskrukker som disse. Den lette og friske blomkålscreme kan også serveres sammen med andre typer røget fisk eller rejer.
Bruschetta med rejser, agurk, ærter og sumac-dressing
Et lækkert og mere æstetisk alternativ til den klassiske rejemad på det hvide brød.
Røget lakserilette med krydderurter og ristet rugbrød
Kold lakserillette med røget laks er den perfekte ret til påskefrokosten.
Bagte jomfruhummere
Fornyelse til påskefrokosten i form af luksuriøse skaldyr på tallerkenen. Vi giver dig her opskriften på bagte jomfruhummere.
Koldrøget laks med fennikel
Gå ikke på kompromis med laksens kvalitet, og nyd det delikate tilbehør til din påskefrokost.
Lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer
Lynstegt tun er en anderledes ret til påskefrokosten, men det er en, dine gæster sent vil glemme.
Stenbiderrogn på kartoffelrøsti
Prøv denne påskefrokost-ret, hvor blinis er skiftet ud med små røsti-hapsere i stedet.
Klassisk rugbrød
Server brødet til de kolde retter, mens det er lunt. Denne opskrift på saftigt rugbrød er både nem og hurtig.
Koldhævet spelt- og hvedebrød
Sprød skorpe og svampet indeni. Dette speltbrød fungerer både til de kolde og lune retter.
Italiensk madbrød med havsalt
Brødet er fuld af smag og har tomat og rosmarin på toppen.
Spinat-salat med ribs, glaskål og ristet boghvede
En sund spinat-salat kombineret med forårets lækreste råvarer, som passer perfekt til din påskefrokost.
Tomatsalat med gedeost-dressing
Lav en tomatsalat af friske tomater og med en skøn gedeost-dressing og friske krydderurter.
Kartoffelsalat med gedeost og birkes
Denne opskrift på kartoffelsalat med gedeost smager af forår!
En genial måde at servere æg til påskefrokosten. Her er det kalvetatar med stegte asparges og æggeblomme.
Påskemiddag med lam
Holder du en traditionel påskefrokost, skal du servere lam. Lam er en sand klassiker på det danske påskebord.
Lammekølle med rosemarin og fennikel
Måske skal denne provencalske lammekølle krydret med rosmarin, chili og fennikel indgå i din påske-menu?
Lammekølle med perlerugsalat
Prøv denne lammekølle med lækkert fyld af hvidløg, rosmarin, mynte og revet citronskal serveret med perlerugsalat med fennikel, valnødder og korender.
Tarteletter af filodej med med kylling og grønne asparges
Dine gæster vil elske den, og du vil elske, at den ikke tager mere end 10 minutter at lave, når du først har alle ingredienserne.
Røget andebryst med peberrod og pære
Denne ret kan både fungere selvstændigt eller som tilbehør til din påskefrokost.
Hjemmelavet leverpostej med timian og æbler
Den hører til på påskebordet, og du kan forkæle dine gæster ekstra meget ved at bage den selv.
Bruschetta med ramsløg og focaccia
Tag et stykke af Italien med på dit påskebord. Den klassiske bruschetta har her fået et pift af ramsløg-puré og er lavet på focacciabrød.
Mini-tærter med karamelliserede løg
Lav små fine tærter til mange med karamelliserede løg. Et sikkert hit på påskebordet.
Tapas med knoldselleri, saltet torsk og rødbede
Denne lækre påskefrokost-ret med knoldselleri fungerer godt imellem de større retter.