En festlig kage, der smager fantastisk og er nem at tilberede og pynter flot.
Opskriften er til 8 personer.
Det skal du bruge:
Bunde:
250 g hasselnødder
5 æggehvider
250 g sukker
Fyld:
5 stilke mynte
1 vaniljestang
2½ dl piskefløde
2½ dl cremefraiche 38 %
1 tsk rosenvand
350 g friske hindbær - gem lidt til pynt
Friske rosenblade
Citronmelisse
Lagkage med spiselige blomster - sådan gør du:
Tag bunden fra en springform på ca. 24 cm i diameter, og tegn rundt om den på 3 stykker bagepapir.
Blend hasselnødderne fint i en blender. Rør æggehviderne stive med sukkeret, og vend hasselnødderne i æggemassen.
Fordel dejen inde i de 3 cirkler, og bag bundene i en forvarm ovn ved 160° i ca. 35 minutter, til de er gyldne. Tag bundene ud, og lad dem afkøle.
Fyld:
Skyl mynten, tag lidt blade fra til pynt, og hak resten fint. Halver vaniljestangen, og skrab vaniljen ud. Gem stangen til senere.
Rør piskefløde, vanilje og cremefraiche stift − lige inden det er stift, tager du ca. 1⁄3 fra til at pynte toppen af lagkagen og kommer rosenvandet og den finthakkede mynte i resten af cremen. Rør begge cremer stive. Vend hindbærrene i den største portion af flødecremen, der skal være fyld.
Læg 1 bund på et lagkagefad, og fordel et pænt lag hindbærfyld på. Læg så 1 bund ovenpå, og gentag med hindbærfyldet. Læg den sidste bund på, og fordel flødecremen på toppen af kagen.
Pynt med rosenblade, hindbær, mynte og citronmelisse. Bind en lille knude på den brugte vaniljestang, og læg den på kagen som pynt.
Se flere lækre opskrifter med spiselige blomster her