Der er næppe noget mere sommerligt end et glas kold og læskende hyldeblomstsaft. Du kan selvfølgelig købe saften i supermarkedet, men den, du selv laver, smager allerbedst.
Og netop nu blomstrer hylden overalt i Danmark, så pak saks, handsker og en stor pose – eller tre – og drag på rov på marker, i parker og haver. Der skal en del blomster til, men når først de er ’fanget’, er saften meget enkel at lave.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | Den nordiske
Blomsterne skal helst plukkes, lige når de er sprunget ud – det er nu! – og hjemme i køkkenet skal du fjerne så meget af stilken som muligt, da den er lidt bitter.
Her får du opskriften på en helt klassisk hyldeblomstsaft – men du kan også eksperimentere med ingredienser som limeskal, rosenvand og brun farin og skabe din helt eget variant af den klassiske drik.
Ingredienser:
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Fromage med granatæblekerner og mandelsplitter
Fremgangsmåde:
Tilsæt citronskiver og hyldeblomst, og rør det hele godt sammen.
Sluk for blusset og lad det hele køle af på komfuret.
Læg låg på gryden og sæt saften i køleskabet, hvor den trækker i 3-4 dage. Rør rundt i den en gang eller to om dagen.
Fjern blomster og citroner fra saften og hæld den på skoldede flasker, som du sætter i køleskabet. Du kan også putte saften i plasticflasker eller fryseposer og lægge dem i fryseren.
Saften fortyndes med vand – 1 del saft til 3-4 dele vand, alt efter hvor stærk du kan lide den.
Psst.... Du kan også bruges hyldeblomstsaft til sommerdrinks. Bland gin, hvidvin, danskvand og hyldeblomstsaft i en kande og server over is som velkomstdrink til havefesten.