Drikke

Annonce | Baileys med et twist af rabarber

Du kender Baileys på is og i kaffen, men den gode klassiker kan meget mere end det. Bland den på nye måder og få den perfekte kølige drink til de lange varme sommeraftener. Her får du opskriften på Baileys med rabarber.
Annonce 21.07.2016

Til årets IN Live-event introducerede mesterbartenderen Hardeep Rehal os for tre måder at mikse den klassiske Baileys-drink på. Han har gennem sit arbejde og store passion for cocktails vundet Danmarksmesterskaberne tre gange i denne kategori. Hardeep Rehal er derfor den helt rette at hente inspiration fra, når det gælder om at finde den perfekte cocktail til de lune sommeraftener.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nederfor får du opskriften på Baileys med rabarber. Rabarber er en rigtig forårsbebuder og en vigtig ingrediens i ethvert sommerkøkken. Baileys i kombination med rabarber udgører tilsammen den ultimative cocktail, der smager af sommer og sol.

BAILEYS MED RABARBER

  • 3 cl. Baileys Chocolat Luxe
  • 3 cl. Vanilje Vodka*
  • 3 cl. Rabarberpuré/marmelade
  • Garniture: Rabarber


Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en shaker, og shake sammen med isterninger.
Sigt cocktailen over i et afkølet cocktailglas. Stil glasset i køleskabet eller fryseren 1-2 timer før brug.
Garner med en rabarberspiral. Tip: Brug en kartoffelskræller, og lav et langt skræl fra en frisk rabarber, rul den tæt rammen, og lad den udfolde som en spiral.

* Vanilje Vodka: Tag en frisk vaniljestang. Skær den over, og læg den i en flaske vodka. Lad den trække i 24 timer, og ryst omhyggeligt.

Sådan laver du din egen Rabarber sirup:

Start med at kog en sukkerlage, der består af 50% sukker og 50% vand. Kog indtil sukkeret er opløst.
Tag herefter rabarberen, og skær dem i 1- 2cm tykke stykker.
Hæld den varme sukkerlage over og lad trække indtil sukkerlagen er hel kold. Forholdet er 50/50. Brug fx 500 g rabarber til 500 g sukkerlage.
Kom herefter det hele i en blender. og blend indtil der ikke kan blendes mere.
Sigt det hele igennem en fin si og stil på køl.

Husk at alkohol bør nydes med omtanke.