Brug to kopper pr. te: En til at lave teen i, og en til at hælde den færdigbryggede te op i bagefter.
Kog vandet, løft låget på kedlen og lad så vandet stå fem minutter og køle af. Hermed opnår det den rette temperatur (ca. 70-80 grader) til at trække smagen ud af bladene og til at bevare vitaminer og mineraler.
Mål 1-2 gram te op i et temål (ca. 1 g til grøn te, der skal være mildere i smagen, og 2 g til sort te. Hvis teen overdoseres, bliver teen besk og skarp i smagen). Vær sikker på, at der er samme mål i hver kop, så det giver hver enkelt te de samme og bedste muligheder for at præsentere sig op imod hinanden.
Lad teen trække i ca. fem-seks min. Hæld den derefter over i den anden kop - forsøg at holde så mange blade tilbage som muligt i den kop, du hælder fra.
Smag på teen - evt. ved hjælp af en ske. Du må meget gerne smaske og slubre, så der kommer rigtig meget ilt til teen. Det frigør de mange smagsnuancer.
Læs mere om te:
Prøv en matcha-ceremoni
Te til maden?
En tehandel med 'h' i teen