Der er noget ved frugt i kage, der bare gør kagen ekstra saftig og lækker. Denne blommekage er ingen undtagelse. De søde blommer fylder godt op i kagen og gør den ekstra blød.
Denne blommekage er tilsat hasselnødder, der tilfører kagen en helt særlig nøddesmag, som klæder kagen virkelig godt.
Blommekage med hasselnødder
Ca. 8 personer
Det skal du bruge
175 g blødt smør
175 g sukker + lidt til drys
175 g mel
175 g malede hasselnødder
3 æg
Korn af 1 stang vanilje
1-2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
2 tsk. stødt kanel
Smør og rasp til formen
¾ kg flækkede, udstenede, hakkede blommer (gem ca. 200 g til pynt)
35 g finthakket mørk chokolade med 70 % kakaoindhold
Tilbehør
1½ dl piskefløde
½ tsk. vaniljepulver
Var det ikke lige sådan, du havde tænkt din blommekage? Her får du opskriften på en anden lækker blommekage
Sådan gør du
Kom alle ingredienser undtagen blommer og chokolade i en stor skål, og pisk dem sammen med en håndmikser til en jævn dej. Vend blommer og chokolade i, og fyld dejen i en smurt, raspdrysset spring- eller tærteform, på 20 cm i diameter. Bag din blommekage i ovnen ved 180° i 40-50 min., til den er fast.
Afkøl den nybagte blommekage. Læg de 200 g udskårne blommer på en bageplade med bagepapir, og drys med lidt sukker. Forvarm ovnen til 200°, og bag blommerne i ca. 10 min., til de er møre.
Server din blommekage pyntet med blommer og stiftpisket piskefløde rørt med vanilje.
Har du blommer tilovers? Her får du opskriften på en skøn snaps med Reine Claude-blommer