Drikke

Hyldebærsaft med æbler og rørsukker

Hyldebærsaft smager skønt og kraftigt, når der koges æbler og rørsukker med i saften.
af Carsten Kyster Foto maria P24.05.2013

Hyldebærsaft er en dejlig frisk drik

Ca. 2 liter hyldebærsaft

1½ kg hyldebær
3-4 æbler
800 g rørsukker
7-8 dl vand
atamon

Sådan laver du hyldebærsaft
Skyl hyldebærrene i vand, imens de stadig sidder på stilkene. Rib stilkene med bær ved at køre en gaffel ned igennem hen over gryden. Læg et par aviser under, da det kan svine. Skær æblerne groft med kerner og skræl, og kom dem i gryden. Hæld vand i gryden, så det dækker bærrene, og lad det simre, indtil bærrene er kogt lidt ud. Hæld det i et dørslag med et stykke gaze, og lad det dryppe af. Mos efter for at få den sidste saft ned igennem sigten. Kog den friske hyldebærsaft op med sukker, og smag til.

Hæld din hyldebærsaft på atamonskyllede flasker, eller frys den i mindre portioner. Drik din hyldebærsaft varm eller kold.

Sponsoreret indhold