Drømmer du om en iskaffe? Sommeren er over os, og er du typen, der gerne flasher en to-go kaffe om vinteren, så er iskaffe et iskoldt alternativ.
Uanset om du er en af dem, der stadig sveder foran skærmen og stadig har ferien til gode, eller du er på vej til stranden, parken eller bare en tur ud i det grønne, så er iskaffe perfekt og et sommervenligt alternativ til en varm cappucino.
PRØV OGSÅ: Lækker iskaffe med kondenseret mælk
En rigtig forfriskende iskaffe starter med, at du laver en god kop kaffe. Vælg en kaffe fra et dyrkningsområde eller et brand, du godt kan lide.
De rigtige kaffenørder maler selv bønnerne! Husk blot, at den skal være ekstra stærk for at give smag.
Opskrifterne her hylder den klassiske sorte kaffe, som er stærkt på vej tilbage på de danske kaffeborde og i to-go-kopper på farten.
Dette er den nemme og også den mindst syndige iskaffe. Det er en god idé, hvis du bruger enten let- eller sødmælk. Efterhånden som isen smelter, så kan du få en lidt for vandet fornemmelse med mini- og skummetmælk.
Det skal du bruge for at lave klassisk iskaffe
Den her iskaffe er næsten en dessert. Inspirationen kommer fra en Frappé. Konsistensen skal være tyk, og du skal helst nyde denne cremede iskaffe med et sugerør.
Det skal du bruge for at lave iskaffe med vaniljeis
Opskrifterne er udviklet af madblogger Thomas Alcayaga fra bloggen madetmere.dk i samarbejde med Moccamaster.