Julen er lige om hjørnet, og det samme er en perlerække af sammenkomster, der kalder på knas og varme drikke.
Gløgg er en af de drikke, der hører højtiden til og som er ekstra lækkert i den kolde juletid og til samværet med familie og venner - især, hvis du får lavet en gløgg, der overrasker dine gæster og smager, så englene synger.
Få opskriften: Michelin-kokken Nicolas Vahés opskrift på gløgg
Du kan lave den traditionelle rødvinsgløgg, som du kender den med rosiner og mandler, men hvis du er træt af rosiner i din gløgg, kan du lave en hvid gløgg, som smager lige så skønt som den traditionelle rødvinsgløgg. Den hvide variant af gløgg er super populær og lige så let at lave - og så virker den mindre tung end rødvinsgløgg.
Prøv også denne opskrift på gløgg: Gløgg med rødvin og rom
Hæld saft og sukker i en gryde sammen med alle krydderierne, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt vinen, og varm langsomt op - den må ikke koge. Smag til med rom. Hæld den varme
gløgg i glas, og servér straks.
SE OGSÅ: Æbletoddy med rom