Kager

Tærte med sommerbær

Svælg i skønne bær og lav den lækreste tærte med opskriften her!
af Marie Melchior.23.08.2010Foto: Betina Hastoft.

Tærtebund

  • 500 g hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 150 g smør
  • 100 g mandelmel
  • 3 spsk koldt vand

Fyld

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g mandelmel
  • 1 æg
  • 500 g blandede bær, fx jordbær, brombær, hindbær, blåbær, ribs og solbær

Sådan laver du tærte med bær

Tærtebund

  1. Rør mel, sukker, smør og mandelmel sammen i en foodprocessor. Tilsæt koldt vand for at samle dejen. Sæt dejen på køl i 1 time. Rul så dejen ud på et meldrysset bord, og læg den udrullede dej i en tærteform.
  2. Dæk dejen med bagepapir, også op ad siderne, fyld tørrede bønner ovenpå, så dejen ikke skrider, og bag bunden ved 200° i 10-15 minutter, til den er gylden. Afkøl bunden på en rist.

Tærtefyld

  1. Rør smør, sukker og mandelmel sammen med ægget.
  2. Fordel de blandede bær over den bagte tærtebund, og fordel mandelmelsdejen over bærrene. Bag tærten i 10 minutter ved 180°, og lad den afkøle på en bagerist.
  3. Server med koldt flødeskum eller en god vaniljeis.

TIP: Læg noget tungt i et jævnt lag oven på dejen, når du bager en tærtebund af mørdej. Så undgår du, at tærtebundens sider glider ned. Du kan fx bruge tørrede bønner eller ris.

Sponsoreret indhold