En lækker forret er den lille men lækre detalje, der fuldender det dejlige måltid i det gode selskab. selvom forretten er en appetitvækker, kan den i nogle tilfælde være så god, at den overstråler selve Hovedmåltidet. Undervudér ikke effekten af den perfekte forret, den er med til at åbne op for en skøn aften og lægger en høj standart for, hvordan resten af middagen kommer til at forløbe sig.
Forretter kan laves af stort set alle madvarer. Du kan fokusere på en helt bestemt ingrediens, der går igen i alle retter, du serverer den aften, du kan lave et madtema eller du kan sætte din helt egen menu sammen efter sæson og smag. Du kan lave den vegetarisk eller kødfuld og servere den som pindemadder, suppe eller trylle en spændende salat frem med lækre ingredienser. Det er kun din fantasi, der sætter grænserne.
Prøv også:
Vi har fundet 10 forskellige forretter, som er sammensat på både traditionelle og mere avancerede måder. Lad dig inspirere, men prøv dig gerne frem med egne ingredienser og brug din fantasi til at lave præcis den forret, der får dine gæster til at sidde lidt længere.
Lav en let forret af tørrede tomater på grillet brød med friskost og skinke. Få opskriften her!
Foto: Anders Schønnemann
Server en mirakuløs forret bestående af lækre tigerrejer med en forfriskende agurkesalat. En lækker start på en god japansk middag. Få opskriften her!
Foto: Columbus Leth og Trine Birk
Her får du opskriften på en lækker forret med carpaccio af elg eller rensdyr toppet med rødbeder og æbler. Få opskriften her!
Foto: Lars Ranek
Giv dine gæster en forret, de sent vil glemme. Her får du opskriften på lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer. Få opskriften her!
Foto: Columbus Leth
Velouté er det franske navn for denne lækre suppe med pocherede østers og er den perfekte forret til middagsselskabet. Få opskriften her!
Foto: Pr
Enkelt, friskt og smukt. Hummer opskrift med ærter, agurk og fnuglet mayounnaise. Forretten i den lækre menu, hvor du kan skabe restaurantstemning i dit eget hjem. Få opskriften her!
Foto: Betina Hastoft
FORRET MED SYLTET KAMMUSLING
Vil du byde dine gæster på en smagsoplevelse lidt ud over det sædvanlige? Så bør du servere denne lækre forret med syltet kammusling for dem. Få opskriften her!
Foto: Columbus Leth
GRILLEDE RØGEDE TIGERREJER
Grillmad som gæstemenu - giv både rejer, tomater og bøf lidt røg på din grill. Få opskriften her!
Foto: Columbus Leth
LAV DIN EGEN FRISKE TATAR
Lav en smagslækker kalve-tatar med stegte asparges, syltet løg, parmesan, karse og æggeblomme. Få opskriften på tatar her!
Foto: Anders Schønnemann
Vi har samlet de bedste menuer med gæstemad til alle årstider. Der er helt sikkert også én, der vil falde i din smag. Se alle opskrifterne her!