Franske vafler minder ikke særlig meget om de vafler, vi bager i et vaffeljern og spiser lune med syltetøj til.
Franske vafler er sprøde, ovale småkager lagt sammed med cremefyld. De franske vafler er super delikate kager, der er elegante at servere til eftermiddagskaffen.
Ca. 8 vafler
Vafler:
• 100 g koldt smør
• Ca. 125 g hvedemel
• Sukker til drys
Creme:
• 200 g smør
• 150 g flormelis
• 2 spsk. kold kaffe
Vafler:
Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet. Saml dejen, og lad den stå køligt i cirka 30 minutter.
Rul dejen ud i cirka ½ cm's tykkelse på et meldrysset bord. Stik dejen ud med en rund udstikker eller et glas med en diameter på cirka 6 cm. Saml den overskydende dej, og gentag processen.
Drys sukker ud på de runde vafler. Rul kagerne let med en kagerulle, så sukkeret sidder fast, og kagerne bliver ovale. Bag de ovale vafler på en bageplade med sukkersiden opad ved 200° i cirka 12 minutter, til de er let gyldne. Lad de færdigbagte vafler køle af, inden du samler dem med cremen.
Creme:
Rør smør, flormelis og kaffe sammen med en håndmikser. Kom cremen i en plastikpose, og klip et hul i det ene hjørne.
Sprøjt cremen på halvdelen af de afkølede vafler, og læg forsigtigt de resterende vafler ovenpå.
Server de franske vafler til eftermiddagskaffen.
Er det ikke kun vafler du er vild med? Her får du opskrift og gode råd til de elegante macarons