Årets festligste aften er næsten over os - nemlig nytårsaften! Og det er nu, at din nytårsmenu for alvor skal planlægges, og dine gæster skal imponeres.
Middagen er noget af det vigtigste på aftenen, men det kan være svært at vælge, hvilke retter din menu skal bestå af. Derfor har vi forsøgt at gøre det lidt lettere at finde den perfekte menu til nytårsaften.
I galleriet nedenfor har vi nemlig samlet 4 forskellige retter, som, vi synes, er et rigtig godt bud på en lækker nytårsmenu.
Forretten består af rødbedegravad torsk med kapers og hjemmelavet peberrodscreme. Mellem forretten og hovedretten kan du servere en lille overraskelse til dine gæster - ligesom på gourmetrestauranterne. Nemlig en blodappelsin-granité, der renser ganen mellem retterne.
Hovedretten består af rødt kød. Mere præcist grillet flanksteak med forårsløg og chimichurri-pesto. Og så står den på intens chokoladeforkælelse til dessert. En Molleux au chocolat, en blødende chokoladekage, som altid er et sikkert hit blandt gæsterne.
Efter vores mening er der en god balance mellem lette og tunge smagsindtryk og også mellem retternes sværhedsgrad. Det burde give både dig og dine gæster mulighed for at nyde middagen.
Se her, hvordan du selv sammensætter den perfekte nytårsmenu!
TIP! Nytårsaften er en fest, og derfor må der gerne bruges ekstra tid og kræfter på de lækre retter. Brug gerne dagen på at hygge om maden, læg en plan og end med til sidst at servere en nytårsmenu der imponerer dine gæster!
Læs også: 10 sikre hovedrretter til nytår