4-6 personer:
• 200 g blødt smør
• 290 g sukker
• Skal og saft fra 2 usprøjtede limefrugter
• 2 æg
• 2 dl mælk
• 75 g finthakkede eller malede mandler
• 300 g hvedemel
• 1½ tsk bagepulver
• 1 knivspids salt
• 200 g hvid chokolade
Kirsebærcreme:
• 200 g friskost naturel (1 pakke)
• 75 g flormelis
• ½ dl Amarena-kirsebærsauce, kun lage
• 10- 15 Amarena-kirsebær, fra kirsebærsaucen
Glasur:
• 100 g flormelis
• Ca. 1 spsk Amarena-kirsebærsauce, uden bær
Pynt:
• 15-20 Amarena-kirsebær fra kirsebærsauce
Pisk smør, sukker og limeskal sammen. Pisk æggene i, et ad gangen. Rør mælk, limesaft og malede mandler i. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og rør det i dejen. Hak den hvide chokolade fint, og vend den i dejen. Kom dejen i en form på ca. 20 x 30 cm, og bag kagen ved 180° i ca. 40 min.
Lad kagen afkøle. Udstik med en kageform nogle små runde kagestykker, og skær dem over på midten. Pisk friskost sammen med flormelis og lage fra syltede kirsebær. Hak kirsebærrene fint, og rør dem i cremen. Kom creme på halvdelen af kagerne, og læg dem sammen. Rør ingredienserne til glasuren sammen, og kom den på toppen af kagerne. Pynt med hele kirsebær.
TIP: Kagen kan bages 1-2 dage, før den skal spises. Opbevar den i en pose, så den ikke tørrer ud. Læg kagen sammen med creme, lige før den skal spises.