Fisk og skaldyr

15 fiskeforretter til din påskefrokost

En fiske-forret er en skøn og sand klassiker til en påskefrokost, og da det er sæson for mange af vores havfriske venner, er der god grund til at smutte en tur omkring fiskehandleren netop nu!
af Redaktionen / Foto: Anders Schønnemann1.05.2013

Foråret byder på mange lækre råvarer, og fisk er især en ægte forårsbebuder til de mange middagsselskaber og påskefrokoster. Der er mange måder at servere fisk på, så selv børn og fiskeforskrækkede voksne kan spise med!

15 fiske-forretter til din påskefrokost

Forårsmånederne marts og april byder på smækre torsk, hornfisk, sild, havørred, laks, regnbueørred, gedde, aborre og pighvar, og i april og juni dukker også rødspætten og ålen op.

Når en fisk er i sæson, smager den bedre, og er samtidig billigere, så der er god grund til mæske sig i forårets fisk.

Det gode tilbehør

Det er i og for sig nemt nok at tilberede fisken. Men at finde det rigtige tilbehør kan være noget af en kamp og tager tit længere tid at forberede.

Tilbehør til din fisk er vigtigt, da det er med til at frembringe den gode smag i fisken.

Hvad end du vælger at marinere din fisk eller servere den fersk med et smagsfyrværkeri ved siden, kan du med fordel pifte din fisk op med gode råvarer, som hører foråret til fx asparges, citron og rabarber.

PRØV OGSÅ: Forret med rejer

15 fiske-forretter til din påskefrokost

Koldrøget laks med fennikel

Prøv denne lækre fiske-forret af koldrøget laks med fennikel.
Find opskiften her!

CEVICHE MED MANGO OG TORSK

Denne ceviche med citrusmarineret torsk er en lækker og eksotisk fiske-forret med et skønt pift af chili.
Find opskriften her!

SE OGSÅ: Få mere inspiration til din påskefrokost her!

STENBIDERROGN PÅ KARTOFFELRØSTI

Prøv denne fiske-forret, hvor blinis er skiftet ud med små røsti hapse i stedet.
Find opskiften her!

Lynstegt tun

Giv dine gæster en fiske-forret, de sent vil glemme med denne lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer.
Find opskriften her!

POCHERET TORSK MED SELLERI OG PERSILLE

Denne fiske-forret er let og lækker, og opfundet af medstifteren af Aartiderne, Søren Ejlersen.
Find opskriften her!

TORSK MARINERET I TANG

Vi har lånt fra det japanske køkken med denne råmarineret torsk kombineret med tang.
Find opskriften her!

SALTET TORSK MED GRANATÆBLE, BRØNDKARSE OG SPELT

Brug kerner og saft af granatæbler i din madlavning i denne fiske-forret af saltet torsk med granatæble, brøndkarse og spelt.
Find opskriften her!

STENBIDERROGN MED AVOCADO I THAI-RULLE

Server din stenbiderrogn i bedste thailandske stil, som fiske-forret til din påskefrokost.
Find opskriften her!

GRILLET JOMFRUHUMMER MED GREMOLATA

Mangler du en sikker fiske-forret, som er en fryd for øje og gane, skal du byde gæsterne på en forret med grillet jomfruhummer med gremolata.
Find opskriften her!

BRUSCHETTA MED REJER

Denne forårsfriske opskrift på bruschetta, er en lækker fiske-forret til påskemenuen.
Find opskriften her!

KNOLDSELLERI MED SALTET TORSK OG RØDBEDE

Denne lækre ret med knoldselleri og saltet torsk egner sig perfekt som en let fiske-forret til forårsmenuen.
Find opskriften her!

STENBIDERROGN MED SALAT AF GLASKÅL

Stenbiderrognen er også kendt som ”den danske kaviar”, og er en simpel, men lækker fiske-forret til påskefrokosten.
Find opskriften her!

GRILLEDE RØGEDE TIGERREJER

Lav grillede røgede tigerrejer med ricottaost og æble-fennikelsalat som fiske-forret i til din påskefrokost.
Find opskriften her!

MARINEREDE SILD I TANDOORI MED AGURK, MYNTE OG RØDLØG

Giv den obligatoriske sild et pift, og marinér den i tandoori i stedet for den klassiske karry - smagen er eksotisk og krydret.
Få opskriften her!

BAGTE JOMFRUHUMMERE

En fornyelse til påskefrokosten i form af luksuriøse skaldyr på tallerkenen.
Find opskriften her!

Sponsoreret indhold