Brun sovs er for rigtig mange mennesker smagen af jul og hører jo derfor til, når andestegen, rødkålen og de brunede kartofler kommer på bordet juleaften. Her får du en opskrift på rigtig brun sovs lavet på andefond.
Sovsen her er baseret på en fond, gerne lavet dagen før, men du kan selvfølgelig også lave sovsen på saften fra anden juleaftensdag.
Hemmeligheden bag den perfekte brune sovs er, at den andefond, der skal bruges. Hvis du virkelig vil imponere dine gæster med den perfekte brune sovs, skal du lægge tid og kærlighed i den.
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave brun sovs til andesteg
Andefond:
Brun sovs:
SE OGSÅ: Flæskesteg på 4 måder
Sådan laver du andefond:
Før fonden skal bruges, fjernes andefedtet, der har samlet sig øverst på fonden. Gem andefedtet til rødkålen.
TIP: Opskriften på brun sovs er baseret på en fond, som skal laves dagen før, men du kan selvfølgelig også lave den på basis af saften fra anden på dagen. Gode fonder kan også købes i supermarkedet, men de bedste er nu hjemmelavede.
Lav de klassiske julefrokost-retter fra bunden, og gør din julefrokost til en sand smagsfest. Her får du de bedste opskrifter til årets julefrokost!