Vinteren kalder på gedigne gryderetter og langtidsstegte stege, der passer sig selv, mens du hygger dig med et glas rødvin og en god bog. Få opskriften på en lækker coq au vin her!
af Camilla Zarah Lawes.22.01.2015Foto: Wichmann+Bendtsen.
Skal middagen være eksta god, nem og lækker, så prøv denne opskrift på Coq au vin. Den grove kartoffelmos er perfekt som tilbehør, men retten kan også serveres med ris og godt brød. Du finder opskriften herunder!
4 personer
Ingredienser
1 stor kylling eller bornholmerunghane
20 g smør
2 spsk madolie
100 g god bacon
3 skalotteløg
3-4 fed hvidløg
4 kviste frisk timian
200 g champignoner
50 g hvedemel
1 flaske rødvin
½ l hønsebouillon
Havsalt og friskkværnet peber
Melbolle
20 g smør
2 spsk hvedemel
Grov kartoffelmos
4 bagekartofler
¼ knoldselleri
1 dl sødmælk
25 g smør
1 tsk fintrevet muskatnød
Havsalt og friskkværnet peber
Sådan laver du coq au vin
Parter kyllingen i 8 stykker.
Varm en bredbundet gryde eller en sauterepande op med fedtstoffet. Steg kødstykkerne, så de er godt lysebrune på begge sider.
Skær baconen i grove tern. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i tynde både. Kom baconterninger, skalotteløg, hvidløgsbåde og timian i gryden, og lad det hele småsimre i 10 minutter.
Rens champignoner, skær dem i kvarte, og rist dem på en pande.
Sigt melet over kødstykkerne. Hæld vin og bouillon på retten, og krydr med salt og peber. Læg låg på, og lad det simre i 35- 45 minutter, til kødet er mørt.
Smelt smør i en lille gryde, og rør det til en fast masse med melet. Jævn saucen med melbollen lige inden servering.
Grov kartoffelmos
Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde, og kog dem møre i vand ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med et piskeris. Tilsæt mælk og smør, og krydr med muskatnød, salt og peber. Server kartoffelmosen i en skål for sig.