Dådyrskank - det skal du bruge:
4 dådyrskanke
1 fl rødvin
1 fl portvin
1 l vildtfond (se side 189)
2 spsk små rosiner
2 snittede skalotteløg
1 spsk rosapeber
1 spsk knuste enebær
4 kviste rosmarin
1 citron
1 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Bagte æbler
4 røde æbler
100 g stenfri svesker
2 dl portvin
50 g hele afskallede mandler
1 kvist rosmarin
100 g smør
salt og friskkværnet peber
Dådyrskank - sådan gør du:
Skær tydelige sener af med en spids og skarp kniv. Skrab evt.
skankbenet rent med en kniv før tilberedningen - det bidrager ikke til smagen, men giver en flot ret. Brun skankene godt i olie i en gryde, til de er pænt gyldne. Tag skankene op og hæld rødvin og portvin i gryden. Kog vinen ind til det halve, tilsæt vildtfond, kog op og skum af. Forvarm ovnen til 180 grader. Kom skankene tilbage i gryden, læg låg på og sæt den ind i den varme ovn i 2 timer.
Tag gryden ud hver halve time og vend skankene en omgang. Tag skankene op af gryden efter endt stegetid, pak dem i folie og sæt dem et lunt sted. Kog væsken ind til 1 2 l. Tilsæt rosiner, skalotteløg, krydderier og finthakket rosmarin. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kom skankene tilbage i den indkogte sauce inden servering.
Bagte æbler
Vask æblerne. Halver dem på langs og fjern kernehusene. Damp sveskerne møre i portvin i ca. 4 minutter. Hak dem herefter groft og bland med mandler og finthakket rosmarin. Forvarm ovnen til 180 grader. Kom sveskeblandingen i hulningen i æblerne og læg en klat smør ovenpå. Sæt æblerne i et smurt ovnfast fad og drys med salt og peber. Bag æblerne i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil de er blevet gyldne og møre.
Tip!
Server skankene rustikt på et skærebræt med de bagte
æbler ved siden af.