Kød og fjerkræ

Dådyrskank med bagte æbler, svesker, rosmarin og mandler

Lav dådyrskank som Rasmus Grønbech, og få lidt vildt på gaflen.
af Opskriften er fra Vildt på gaflen af Rasmus Grønbech. Foto: Columbus Leth1.08.2013

Dådyrskank - det skal du bruge:
4 dådyrskanke
1 fl rødvin
1 fl portvin
1 l vildtfond (se side 189)
2 spsk små rosiner
2 snittede skalotteløg
1 spsk rosapeber
1 spsk knuste enebær
4 kviste rosmarin
1 citron
1 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Bagte æbler
4 røde æbler
100 g stenfri svesker
2 dl portvin
50 g hele afskallede mandler
1 kvist rosmarin
100 g smør
salt og friskkværnet peber


Vildt på gaflen
Køb
den her

Dådyrskank - sådan gør du:
Skær tydelige sener af med en spids og skarp kniv. Skrab evt.
skankbenet rent med en kniv før tilberedningen - det bidrager ikke til smagen, men giver en flot ret. Brun skankene godt i olie i en gryde, til de er pænt gyldne. Tag skankene op og hæld rødvin og portvin i gryden. Kog vinen ind til det halve, tilsæt vildtfond, kog op og skum af. Forvarm ovnen til 180 grader. Kom skankene tilbage i gryden, læg låg på og sæt den ind i den varme ovn i 2 timer.
Tag gryden ud hver halve time og vend skankene en omgang. Tag skankene op af gryden efter endt stegetid, pak dem i folie og sæt dem et lunt sted. Kog væsken ind til 1 2 l. Tilsæt rosiner, skalotteløg, krydderier og finthakket rosmarin. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kom skankene tilbage i den indkogte sauce inden servering.
Bagte æbler
Vask æblerne. Halver dem på langs og fjern kernehusene. Damp sveskerne møre i portvin i ca. 4 minutter. Hak dem herefter groft og bland med mandler og finthakket rosmarin. Forvarm ovnen til 180 grader. Kom sveskeblandingen i hulningen i æblerne og læg en klat smør ovenpå. Sæt æblerne i et smurt ovnfast fad og drys med salt og peber. Bag æblerne i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil de er blevet gyldne og møre.

Tip!
Server skankene rustikt på et skærebræt med de bagte
æbler ved siden af.

Sponsoreret indhold