Kød og fjerkræ

Dansk kalveculotte med saltbagte løg og timian

En nem og lækker kalveculotte til gæsterne - kokken Mathias Holt guider dig i denne video.
af Video: Christina Christensen, Niels Kondo 2.09.2013
kalveculotte

Dansk Kalv er født, opvokset og slagtet i Danmark. Dansk Kalv er fra dyr på mellem 8-12 måneder. Alderen garanterer den lyse farve, fine kødstruktur og en optimal smagsoplevelse. Dansk Kalv er udvalgt efter mørhed og smag.

Når du køber Dansk Kalv kalvekød i SuperBest, kan du være sikker på, at kødet er 100 % dansk. Kødet er specielt udvalgt til din slagter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv dansk kalveculotte med saltbagte løg og timian.

Dansk kalveculotte med saltbagte løg og timian

Til 4-6 personer

Du skal bruge til kalveculotte:
6 løg
Groft salt
1 kalveculotte 600-800 g
½ dl gastrik
1 dl øl (pilsner)
1 potte frisk timian

Hvis du kan lide kalveculotte er du måske også til en lækker omgang lammeculotte?

Sådan laver du kalveculotte:
Kom de hele løg i ovnen med skal på, dæk dem i salt og bag dem 1 time ved 150 grader. Pil skallen af løgene og pluk løget fra hinanden.

Puds de kraftigste sener af undersiden af din kalveculotte og rids fedtet. Brun din kalveculotte af på en pande så den får en flot gylden og karamelliseret overflade. Sæt kalveculotten i et ovnfast fad og steg den 30-40 min. ved 150 grader (afhængig af culottens størrelse), hæld øl og gastrik over mens den steger. Lad din kalveculotte trække minimum 10 minutter inden den serveres. Kog stegeskyen ind til det halve.

Serveringsforslag:
Server skiver af kalveculotten med bagte løgblade, drysset med timian og stegesky.

Vinforslag: PERTINACE BAR.D'ALBA

Se flere videoer med lækre opskrifter fra kokken Mathias Holt