10 personer
1 side laks, med skind, ca. 1 kg i renset vægt. (Laksesiden skal have været frosset i mindst 2 døgn ved -18° for at dræbe eventuelle parasitter)
4 spsk. fennikelfrø
1 spsk. sorte peberkorn
200 g sukker
100 g salt
250 g blandet babysalat
1 bundt purløg
½ l cremefraiche 18 %
5 tsk. dijonsennep
3 dl friskhakket dild
Salt og peber
Groft brød
1. Tjek laksen for ben, og fjern eventuelle ben med en fisketang eller pincet.
2. Rist fennikelfrø og peberkorn på en varm pande i ca. 2-3 min.
3. Stød fennikelfrø og peber i en morter til et groft pulver, eller blend på en elektrisk kaffemølle.
4. Bland peber-fennikel-blandingen med sukker og salt.
5. Læg laksen i en bradepande med bagepapir, og drys den med krydderiblandingen. Dæk den med film, og lad den trække natten over i køleskab.
Anretning
Bland salat og klippet purløg. Rør cremefraiche med sennep og hakket dild. Smag til med salt og peber. Anret tynde skiver gravad laks i en ring på en tallerken med urtecreme i midten og salat på toppen. Server med brød og citron.