Hjemmelavet fiskesuppe er ren luksus — særligt på hvidvin og krebsehaler, så bliver det ikke bedre! Få opskriften her.
Af Emma Martiny.16.10.2020Foto: Nina Malling.
Her er en ret, der virkelig giver en ekslusiv følelse, når den serveres for gæster, men også sagtens kan spises som hverdagsmad, hvis du trænger til selvforkælelse.
4 personer
Ingredienser
300 g kartofler
25 g smør til stegning
2 porrer
7 dl fiskebouillon
3 dl hvidvin
500 g kulmule uden skind og ben
250 g krebsehaler
1½ dl piskefløde
Saft af ½ citron
Salt og friskkværnet peber
Til servering
Dild
Groft brød
Sådan laver du fiskesuppe med krebsehaler
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær det hvide i tynde skiver, og svits i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune).
Tilsæt kartoffelskiverne, og lad dem svitse med et par minutter.
Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
Skær fisken i pæne stykker, og læg i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter.
Dræn krebsehalerne for væde, og hæld dem i gryden.
Hæld fløde i suppen, kog op, og tag så gryden af varmen.
Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér med dild på toppen, og brød.
TIP: Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.