Kød og fjerkræ

Forny dine frikadeller på 3 måder

I denne video får du bud på, hvordan traditionelle frikadeller kan varieres med fx kogt revet grønt, urter eller flækærter.
af Video: Christina Christensen, Niels Kondo 2.09.2013

Hvorfor vælge friskhakket kød til dine frikadeller?

Der er mange grunde til at vælge friskhakket kød når du laver frikadeller. En overvejende grund er din sikkerhed for en helt frisk vare, der er hakket i slagterafdelingen af faguddannet personale samme dag, som du køber det - du kan endda se det nøjagtige tidspunkt for, hvornår kødet er hakket, i butikken.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kødet til dine frikadeller er udvalgt af din SuperBest-slagter. Det er velsmagende og saftigt. Konsistensen er fin, og mange oplever, at det er nemmere at forme bøffer og frikadeller af friskhakket kød i forhold til detailpakket kød, som ofte kan virke lidt mere fast i konsistensen.

Måske har du undret dig over, at friskhakket kød kan virke en anelse mere rødt på overfladen end indeni. Det er der en helt naturlig forklaring på. Ilten i luften gør nemlig, at farven på overfladen ændrer sig en lille smule.

Vi kender alle de traditionelle frikadeller. Her får du bud på hvordan frikadeller kan varieres med fx kogt revet grønt, urter eller flækærter.

Frikadeller med kogt revet grønt, urter eller flækærter
Til 4-6 personer

"Basis frikadeller"

Til disse frikadeller skal du bruge:

400 g hakket kalv og flæsk
Salt og peber
1 løg
2 æg
1 dl letmælk
5 spsk. mel
2 tsk. sennep
Smør til stegning
Olie til stegning

Sådan laver du frikadeller:
Kom kødet i en skål og rør det med salt og peber i et øjeblik. Snit løget fint, kom det det i farsen. Tilsæt æg, mælk, mel og sennep og rør farsen til dine frikadeller godt sammen. Steg en lille prøve af fars med det samme og smag om der mangler salt eller peber.

Steg dine frikadeller i halvt smør og halvt olie i ca. 2-3 min. på hver side. Vær tålmodig med at vende frikadellerne så de får en flot gylden stegeskorpe.

Verison 1 (revet grønt)

Til disse frikadeller skal du bruge:
150 g kartofler
150 g fennikel

Sådan laver du frikadeller:
Riv kartofler og fennikel på et groft rivejern og kom det det i farsen.

Version 2 (med urter)

Til disse frikadeller skal du bruge:
100 g kartofler
1 potte frisk koriander (udskift med timian hvis det fortrækkes)
1 bundt frisk bredbladet persille
1 frisk chilli

Sådan laver du frikadeller:
Riv kartoflerne på et fint rivejern (vrid væden fra). Hak alle de friske urter og chilien, kom det det i farsen.

Version 3 (kogte flækærter)

Til disse frikadeller skal du bruge:
70-100 g flækærter

Sådan laver du frikadeller:
Sæt flækærterne over at koge i rigeligt vand og kog dem i ca. 25 min. til de er helt møre. Imens laves resten af farsen klar. Sigt vandet fra, mos ærterne groft og kom dem i farsen.

Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassiske frikadeller. Sprøde og gode, som hele familien kan lide dem. Find opskriften her: Klassiske frikadeller.