Lav de lækreste gourmet-hotdogs med forskelligt hjemmesyltet tilbehør til - når først du er i gang, er det ingen sag: Du får opskriften lige her!
af Rikke Larsen.24.06.2023Foto: Tia Borgsmidt.
4 stk
Ingredienser
4 pølser
4 pølsebrød (gerne brioche)
Råsyltet agurk med persille
1 spsk. kruspersille
1 agurk
½ citron
1 spsk. sojasauce
1 spsk. flydende honning
1 spsk. smagsneutral olie, f.eks. sol¬sikkeolie
Salt og peber
Syltet spidskål
200 g spidskål
2 dl eddike
3 spsk. sukker
2 dl vand
10 hele peberkorn
Syltede rødløg
4 rødløg
2 dl eddike
3 spsk. sukker
2 dl vand
12 hele peberkorn
2 laurbærblade
3 sylteglas
Spicy mayonnaise
½ citron
1 dl mayonnaise
1 tsk. tomatketchup
1 knsp. tørrede chiliflager
½ tsk. paprika
Til servering
1 spsk. kruspersille
Sådan laver du gourmet-hotdogs
Råsyltet agurk med persille
Skyl og hak persille. Skyl agurken, og skræl tynde strimler af agurken med en tyndskræller eller et mandolinjern. Læg agurk og persille i et skoldet glas.
Pres saften af citronen, så du har 1 spsk. citronsaft. Kom citronsaft, sojasauce, honning, olie, salt og peber i glasset. Læg låg på glasset, og lad indholdet trække i ca. ½ time på køl.
Syltet spidskål
Skyl og snit spidskål fint, gerne på et mandolinjern. Læg kålen i et sylteglas.
Varm eddike, sukker og vand i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
Tag gryden af varmen, hæld eddikelagen over kålen, og tilsæt peberkorn. Luk låget på glasset til, og lad indholdet trække på køl ca. 2 timer.
Syltede rødløg
Pil og skær rødløg i tynde ringe, evt. på et mandolinjern. Læg dem i et sylteglas.
Varm eddike, sukker og vand i en gryde. Rør, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og hæld eddikelagen over rødløgene.
Tilsæt peberkorn og laurbærblade, og sæt låg på glasset. Lad det trække på køl i ca. 2 timer.
Spicy mayonnaise
Pres ½ tsk. citronsaft af citronen. Rør mayonnaise sammen med ketchup, chiliflager, paprika og citronsaft i en skål.
Hæld mayonnaiseblandingen i en dressingflaske (eller en frysepose med et lille klippet hul i hjørnet), så du kan anrette den i en tynd stråle på din hotdog.
Servering
Grill eller steg pølserne, og lun brødene.
Servér dine hotdogs med spidskål i bunden af brødet, hernæst pølse og lidt mere spidskål, og top med rødløg, agurkestrimler og spicy mayonnaise. Pynt evt. med persille.