Aftensmad

Græske lammefrikadeller med couscous

I Grækenland serverer man oftest frikadeller lavet på lam tilføjet en hånd krydderurter og gerne med tilbehør i form af tzatziki og couscous. Prøv opskriften på græske lammefrikadeller med couscous i fladbrød her!
af Marie Melchior og Christine Bille Nielsen25.03.2015Foto: Betina Hastoft og Line Falck

Drøm dig væk til det græske middelhav, og servér en enkel og autentisk græsk ret med lam og couscous tilsat en masse gode smagsspark!

Prøv også: Flute med oliven og feta

Det skal du bruge til græske lammefrikadeller med couscous

Antal: 4 personer.

Lammefrikadeller:

  • 125 g couscous
  • 21⁄2 dl grøntsagsbouillon
  • 600 g hakket lammekød
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. finthakket frisk rosmarin
  • Salt og friskværnet peber
  • 150 g fetaost
  • 3 spsk. vin- druekerneolie

Desuden:

  • 4 store fladbrød
  • ca. 400 g hummus
  • 8 små tomater, fx daddeltomater
  • 250 g frisk babyspinat
  • 1 lille bundt mynte

Se også: Klassisk opskrift på tzatziki

FÅ FLERE LÆKRE OPSKRIFTER SENDT TIL DØREN MED ISABELLAS!

Sådan gør du:

  1. Lammefrikadeller: Hæld couscoussen i en skål. Bring bouillon i kog, og hæld den over. Dæk skålen med film, og lad det trække i 10 minutter. Rør i couscous- sen med en gaffel, så kornene løsner sig. Rør det hak- kede lammekød sammen med couscoussen.
  2. Riv skallen af citronen fint, og rør det i lammekødet sammen med finthakket rosmarin, salt og peber. Smuldr fetaosten, og rør den i farsen.
  3. Form farsen til ca. 25 små, flade frikadeller. Opvarm olien på en slip let-pande, og steg lammefrikadellerne ved jævn varme i 4-5 minutter på hver side.
  4. Servér i fladbrød med hummus og salat til.

Prøv også: Braiseret lammebov

Se flere opskrifter på lækre frikadeller i galleriet nedenfor:

Deller på menuen

Sponsoreret indhold