Aftensmad

Grillet lammefilet med panzanella og fyldte auberginer

Forkæl dine gæster med en bid af Toscana, og servér lækker, grillet lammefilet, fyldte auberginer og den toscanske klassisker panzanella.
Opskrift og20.04.2018foto: Inge Skovdal/skovdal.dk.

Danskerne elsker Toscana og ikke mindst maden – og derfor har vi komponeret en autentisk, toscansk hovedret til seks personer. Med opskriften på lammefilet, fyldte auberginer og panzanella kan du med garanti skabe ægte feriestemning omkring bordet.

Er du vild med italiensk mad? Se også: 5 opskrifter på italiensk mad

Det skal du bruge til grillet lammefilet med panzanella og fyldte auberginer:

6 personer

Fyldte auberginer:

  • 3 små auberginer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • Lidt olivenolie
  • 75 g revet parmesan
  • 4 kviste rosmarin

Panzanella:

  • 6 skiver lyst landbrød, gerne af durummel
  • 4 bøftomater
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. kapers
  • ½-1 dl olivenolie
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 6 kviste basilikum
  • Salt og peber

Grillet lammefilet:

  • 4 lammefileter, ca. 800 g
  • Salt og peber
  • 4 kviste rosmarin
  • 1-2 kviste rosmarin
  • 1 usprøjtet citron
  • 50 g blødt smør

Prøv også: Fettuccine med karljohansvampe

Sådan gør du:

Fyldte auberginer:

  1. Tænd ovnen på 200°. Flæk auberginerne på langs, udhul dem, og hak kødet.
  2. Pil hvidløgene. Hak peberfrugt og rødløg fint, og steg det på en pande i olivenolie et par minutter sammen med auberginekød og presset hvidløg. Vend fyldet med parmesan, salt og peber.
  3. Fyld auberginerne med pandefyldet, og læg 1 kvist rosmarin på hver. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Panzanella:

  1. Riv brødet i mindre stykker. Skær tomaterne i grove tern, pil og hak rødløget fint, og skær agurken i mindre stykker.
  2. Pres hvidløget, og bland det med kapers, olivenolie og eddike.
  3. Vend brødet med tomaterne og dressingen, og tilsæt de sidste ingredienser. Krydr med salt og peber.

Grillet lammefilet:

  1. Gnid lammefileterne med salt og peber. Hak rosmarinen fint. Grill lammefileterne på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side.
  2. Riv skallen af citronen, og rør den i smørret. Læg en lille klat citronsmør på hver lammefilet, inden du skærer dem i skiver.
  3. Servér lammefileten i skiver sammen med fyldte auberginer, citronsmør og panzanella.

Læs også: Sådan udbener du en lammekølle

Sponsoreret indhold