Kød og fjerkræ

Grillet marineret lam, raita og radisesalat

Få opskriften på grillet marineret lam fra Rushy Rashids kogebog 'Mit pakistanske køkken'.
af Rushy Rashid 22.05.2009

Grillet marineret lam, raita og radisesalat

Lam er en rigtig forårsret for mange, men også om sommeren er marineret lam rigtig delikat. Så snart vejret tillader det, er marineret lam noget af det lækreste at smide på grillen. Den grillede smag passer godt til lam og giver kødet et ekstra pift. Når marinaden er trængt godt ind i kødet bliver smagen helt fantastisk. Derfor hører marineret lam til på menuen ihvertfald et par gange i løbet af en grillsæson

Prøv også denne lækre opskrift på lammekølle

Ingredienser til grillet marineret lam

1 kg lammekølle skåret i 2 cm tykke skiver
1 løg
2-3 hvidløg
1 spsk reven ingefær
1 stor tomat
1 tsk chilipulver
½ lime
¼ dl olie
1 tsk paprika
2 tsk salt
1 tsk stødt koriander
1 tsk hele korianderfrø
1 tsk garam masala
1 dl hakket frisk koriander
½ dl hakket mynte (schweizisk mynte)
2 friske grønne chilier (efter smag)

Blend løg, hvidløg, ingefær, tomat og chili til en fin pasta. Tilsæt limesaft, olie og krydderier og mariner kødet heri i ca. 1 time. Grill kødet 4-5 min. på hver side.

SE OGSÅ: Få inspiration til din påskefrokost her!

Raita

1 agurk
1 spsk friskhakket koriander
3 dl græsk yoghurt
salt og peber

Skræl agurken med en kartoffelskræller, riv den groft og dræn den i et kaffefilter eller en si. Vrid den resterende væde ud med hånden. Hak korianderen og bland sammen med agurk, yoghurt og smag til med salt og peber.

Radisesalat

1 bdt. radiser
1 agurk
1 pakke blandet salat

Skær radiserne i skiver, skræl agurken og skær den i store terninger. Bland med grøn salat og server som tilbehør.

Klik her for at prøve isabellas lammefilet

SE HELE RUSHY RASHIDS PAKISTANSKE SOMMERFEST

Sponsoreret indhold