Vietnamesisk inspireret mad til hverdag! Det lyder måske omstændeligt, men denne ret er faktisk rimelig hurtigt tilberedt, og så smager den helt fantastisk. Prøv selv!
af Marie Melchior.7.07.2010Foto: Jakob Valling.
Lav dine egne grillspyd af svinemørbrad med citrongræs og sesam. Servér med hjemmelavet nudelsalat og en lækker chilidip. Mums!
Ingredienser
500 g afpudset svinemørbrad
4 stilke citrongræs
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk sesamfrø
2 spsk majsolie
2 spsk fiskesauce
2 tsk sukker
12 grillspyd
Nudelsalat
250 g risnudler
1 gulerod
¼ bundt sød basilikum
1 asiatisk bladselleri
2 små bird eye-chilier
50 g sukkerærtespirer
1 dl nouc cham (chilidip)
1 dl ristede peanuts
Friske limefrugter
Chilidip (nouc cham)
Saften af 2 limefrugter
2 spsk riseddike
4 spsk sukker
1 dl vand
4 spsk fiskesauce
2 små finthakkede bird eye-chilier
Sådan laver du grillspyd med nudelsalat
Lav først dippen. Pisk limesaften med riseddike, sukker og vand, indtil sukkeret er opløst. Smag til med fiskesauce og finthakket chili.
Skær svinekødet i brede strimler.
Pil de yderste blade af citrongræsstilkene, og snit dem meget fint, eller blend dem fint i en blender.
Bland citrongræs med finthakket hvidløg, sesamfrø, majsolie, fiskesauce og sukker.
Vend kødet i marinaden, og mariner det i ca. 2 timer.
Læg grillspyddene i blød i koldt vand i mindst 2 timer, ellers brænder de på grillen.
Sæt kødet på spyddene, og grill kødet på en meget varm grill eller grillpande, ca. 1-2 minutter på hver side.
Nudelsalat
Hæld kogende vand over nudlerne, så det dækker. Lad dem trække ca. 10 minutter, indtil de er møre, eller kog dem i 3-4 minutter. Hæld nudlerne i en sigte, og lad vandet dryppe af.
Skræl guleroden, og snit den i fine strimler.
Pluk bladene af basilikummen, hak bladsellerien groft, snit chilierne fint, skyl sukkerærtespirerne.
Bland nudler og grøntsager sammen til en salat. Smag salaten til med nouc cham (chilidip).
Anret grillspyddene med nudelsalat, og drys med peanuts. Server friske limefrugter til.