Lav havtaske serveret med ovnbagte, spæde minigrøntsager med krydret brødkrumme og safrancreme – den farverige servering vil imponere dine gæster!
af Carsten Kyster.4.10.2009Foto: Columbus Leth.
Ingredienser
600 g havtaskefilet
750-1000 g spæde minigrøntsager, fx fennikel, gulerødder, bønner, porrer
4 skiver parmaskinke
Evt. ris, brød eller salat som tilbehør
Safrancreme
4 skalotteløg, finthakkede
50 g smør
½ g safrantråde
1 dl hvidvin
2 spsk. fiskebouillonkoncentrat
4 dl piskefløde
1 bundt purløg, finthakket
Salt og peber fra kværn
Brødkrumme
160 g lyst brød uden skorpe
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 dl blandede krydderurter: Frisk basilikum, bredbladet persille og oregano
1 tsk. salt
Sådan laver du havtaske med parmaskinke
Brødkrumme
Skær brødet i skiver, og bag det i 30 min. ved 150°, indtil det er tørt.
Blend hvidløget fint med olie, tilsæt krydderurterne, og blend det fint.
Bræk brødet i små stykker, og blend det sammen med urteolien. Smag til med salt.
Safrancreme
Steg løgene i smør i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt safran og hvidvin, og kog det op. Hæld fiskebouillon og fløde i gryden, og kog det ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Vend purløg i cremen, lige før den skal serveres.
Fiskefad
Kog de spæde minigrøntsager næsten møre, køl dem af i iskoldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Skær fisken ud i 4 stykker, krydr med salt og peber, og rul et stykke parmaskinke omkring hvert fiskestykke.
Læg grøntsagerne i et ovnfast fad. Læg fisken ovenpå, og fordel brødkrummen hen over fisken. Bag det i en forvarmet ovn ved 210° i ca. 8-10 min.
Anret fisk, grøntsager og safrancreme på varme tallerkener. Server eventuelt med ris, brød eller salat.