Er du træt af and til jul, ja, så er der masser af inspiration her.
Til forret servers en sjælden delikatesse, nemlig bagte kastanjer. Herefter er det tid til den vilde hovederet, når du serverer rosastegt dyrekølle med smag af skov og eng.
Aftenen bliver smukt afrundet med en dejlig dessert bestående af en lille lun æbletærte serveret med kanelis.
Alle opskrifter er til fire personer. Nedenfor finder du links til de forskellige opskrifter.
MENU:
Forret: Bagte kastanjer med blødt smør
Hovedret: Dyrekølle med svampesauté i filokurv, tranebærrelish og timiankartofler
Dessert: Små æbletærter med kanelis
Tilhørende vinmenu
Forret: Alasia, Nebbiolo/Barbera 2003, Langhe. 89 kr. (Adriat Vinimport). Denne vin med lækre noter af læder og mørk chokolade har også den syre, der skal til, for at klare kastanjer med smør.
Hovedret: Maniero 2000, Monferrato Rosso, Villa Fiorita. 122 kr. (Carlo Merolli). En moden barbera tilsat lidt pinot noir-drue. Smag af læder, sveske og daddel, blød med en afbalanceret garvesyre og ideel til dyrekøllen. Hold igen med tranebærrelishen, det er en vindræber!
Dessert: Wehrlé, Gewürztraminer Sélection de Grains Nobles 1998. 150 kr. (500 ml). (Trørød Vinhandel). Fuldfed og intens Alsace-vin. Gewürztraminerdruerne er høstet efter angreb af botrytis (ædel råddenskab). Det giver en sauternesagtig vin - som skabt til æble og kanel. Serveres iskold.