(4 personer)
600 g Hindsholm-svinefilet eller filet fra anden frilandsgris
½ bundt timian
20 g smør
salt og peber
Asparges:
4 store hvide asparges
20 g smør
1 tsk sukker
8 grønne asparges
1 citron
olivenolie
salt og peber
- Rens fileten og fjern eventuelle sener. Krydr godt med salt og peber. Varm smørret op på en pande og brun fileten sammen med timian i et par minutter.
- Læg fileten i et ovnfast fad og steg den i ovnen ved 120° i ca. 2 timer.
Asparges:
- Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Skær dem i passende stykker og damp stykkerne i vand tilsat smør, sukker, salt og peber.
- Skyl de grønne asparges og skær dem meget tyndt på langs på et mandolinjern eller i hånden. Pres saften af citronen og bland den med olivenolien og en smule salt og peber. Hæld blandingen over de tyndtskårne asparges og lad dem marinere i ca. en halv time.
- Skær fileten i skiver og server sammen med aspargessalaten og de dampede asparges.
Se også opskrifterne på:
Brasseret skank af Hindsholm-gris
Hindsholm-frikadeller med gulerødder og ærter