Kød og fjerkræ

Hjemmelavet medister - it's worth it!

Selv hvis du ikke er den store pølsemager med foodprocessor og pølsepresser, kan du sagtens lave en hjemmelavet medister. Giv den lige så meget krydderi, som du har lyst til.
Lene Lykke Hovmand 4.12.2014

Ligesom hjemmebagt brød bagt med surdej er super hot, så er hjemmeproducerede pølser også trendy og et tegn på overskud. Og så er det nemmere end du tror. Servér den hjemmelavede medister til julefrokosten, til middag eller til en god frokost. Gerne med rødkål eller rødkålssalat og en hjemmrørt sennep til. Her får du Carsten Kysters opskrift på en medister, som vil skabe henrykkelse til frokoster hele året rundt.

Hjemmelavet medister med øl, timian, hvedekerner og æbler

6 personer

100 g hvedekerner
300 g nakkekoteletter
2 dl øl
2 spsk. timian
150 g æbler
600 g god færdiglavetmedisterpølse
salt og sort peber
1 spsk. olie
tarm til pølsen (skal vandes ud i 30 minutter)

Læs også: hjemmelavet rødkål med stjerneanis, kanel og balsamico

Fremgangsmåde:
Kog hvedekernerne efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af. Hak koteletterne i små stykker, og marinér dem i øl sammen med finthakket timian, salt og peber i 30 minutter. Skær æblerne i små stykker, og bland det sammen med kød, kerner og medisterfars. Kom blandingen i en sprøjtepose med tylle eller en pølsepresser, sæt tarmen derpå, og sprøjt forsigtigt farsen derned. Sno pølsen rundt med mellemrum, så du får nogle individuelle pølser. Kog pølserne ved svag varme i 5 minutter, og steg dem derefter sprøde og gyldne i olie på en varm pande.

Lav dine egne gourmethotdogs: få opskriften her

Tip

Vil du have en mere spicy eller krydret udgave af medisteren, så tilsæt fx lidt chili og kanel til jul og ellers chili og koriander.

Se også: Opskrift på klassisk grønlangkål

Spis grønt til! Få inspiration til gode vintersalater i galleriet nedenfor.

5 sprøde vintersalater uden kød

Sponsoreret indhold