Aftensmad

Hjertemuslinger med tagliatelle

Hjertemuslinger med tagliatelle er perfekt, når hverdagsmaden godt må kunne lidt mere uden at det kræver den helt store operation i køkkenet.
af Redaktionen.8.03.2022

Det skal du bruge til din tagliatelle:

  • 400 g tagliatelle (båndpasta)
  • Evt. 1 spsk. olie
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg 
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 1 kg rensede hjertemuslinger 
  • ½ kg små tomater
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt frisk basilikum
  • Groft brød

Sådan laver du tagliatelle med hjertemuslinger

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken – gerne med 1 spsk. olie i kogevandet.
  2. Hæld vandet fra, og hold pastaen varm.
  3. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits dem i olivenolie i en gryde, til de er let gyldne. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op. Tilsæt hjertemuslingerne, og kog dem under låg i 5 minutter.
  4. Tag låget af, og kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig.
  5. Skyl tomaterne, skær dem i kvarter, og vend dem med muslingerne i gryden.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Servér pastaen i dybe skåle sammen med hjertemuslingerne, og top med frisk basilikum.
  8. Servér med groft brød til.

Tip Du kan sagtens bruge blåmuslinger i stedet.

Sponsoreret indhold