Denne kalvefilet med kaperssauce emmer lidt af luksus, men er ikke spor svær at lave!
af Marie Melchior22.02.2021Foto: Jakob Helbig.
6 personer
Kalvefilet
1½ kg kalvefilet
1 toppet spsk dijonsennep
1 tsk paprika
Havsalt og friskkværnet peber
1 bundt salvie
2 spsk olivenolie
Kaperssauce
2 spsk smør
spsk hvedemel
2½ dl hvidvin
½ l kalvefond
1 spsk dijonsennep
Havsalt og friskkværnet peber
2 dl piske- eller madlavningsfløde
100 g kapers
3-4 spsk hakket salvie
En kalvefilet er perfekt weekend- og gæstemad og slet ikke svær at lave. Det er faktisk bare at gøre stegen klar, sætte den i ovnen og lade den passe sig selv, til den er færdig. Når du smører kalvefileten med en god sennepsblanding, inden den kommer i ovnen, får den en ekstra lækker smag.
Stil ovnen på 200°. Læg stegen i en lille bradepande.
Hæld sennep i en skål, og rør den med paprika, salt og peber. Hak salvien, og tilsæt, hvad der svarer til 2 spsk. Gem resten til saucen. Rør sammen.
Smør overfladen af stegen med sennepsblandingen. Dryp med olivenolie.
Steg stegen i 30-35 minutter. Lad stegen trække i 10 minutter, før du skærer den i tynde skiver.
Sådan laver du kaperssauce:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel. Rør godt sammen, til det bliver tykt. Tilsæt hvidvin lidt efter lidt, mens du rører. Forsæt med kalvefond, mens du pisker til en cremet sauce.
Tilsæt sennep, salt og peber. Fortsæt med at piske.
Tilsæt fløde, kapers og hakket salvie. Varm saucen godt igennem. Smag til, om der skal mere sennep eller salt og peber i.