Lav en klassisk gullasch med mos til. Her får du en nem opskrift!
af Susie Helsing Nielsen.16.12.2008Foto: Jes Buusmann.
Du kan sagtens putte forskellige rodfrugter i kartoffelmosen til din gullasch. Det gør den både mere vitaminrig og mere interessant, fordi der er mange variationsmuligheder. Her er brugt selleri.
Ingredienser
500-600 g skært oksekød, fx inderlår eller klump
Smør til bruning
2 store gulerødder
2 pastinakker
2 løg
Ca. 1 l oksebouillon
1 lille dåse tomatpuré
3 tsk. paprika
1 laurbærblad
1-2 spsk. majsstivelse
Ca. 1-2 spsk. koldt vand
Salt og peber
Sellerimos
1 knoldselleri
2 bagekartofler
1 dl mælk eller efter behag
3 spsk. god olivenolie
Salt og peber
Sådan laver du gullasch
Skær kødet i mundrette tern, og brun det i smørret i en gryde.
Skær grøntsagerne ud i grove stykker.
Tag kødet op, og sauter grønsagerne. Tilsæt eventuelt lidt ekstra fedtstof.
Kom kødet i gryden igen, og tilsæt oksebouillon, til det dækker kød og grøntsager.
Tilsæt tomatpuré, paprika og laurbærblad. Lad din gullasch simre i cirka 1 time, til kødet er mørt. Smag din gullasch til med salt, peber og ekstra paprika efter behov.
Rør majsstivelsen ud i koldt vand, og kom den i din gullasch under omrøring. Kog din gullasch igennem.
Sellerimos
Skær knoldselleri og kartofler i tern. Kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kog kartofler og selleri, til de er godt møre. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af.
Mos kartofler og selleri groft med en kartoffelmoser eller piskeris.
Tilsæt mælk og olie, til mosen har en passende konsistens. Smag mosen til med salt og peber.